Excursies Minimaliseren

Vanaf 2017 organiseren we geen veldwerk meer.

Helaas de periode van excursies en meelopen met de stagiaires is voorbij. De focus ligt nu echt op het schrijven van het boek. Dit hoeft jou natuurlijk niet tegen te houden, waarnemingen die voor 1 november 2017 worden ingevoerd komen gewoon in de atlas te staan. Bovendien valt er nog steeds genoeg te ontdekken. Plan je veldwerk op basis van de zoekkaarten of verspreidingskaarten en neem voor advies gerust contact op. Ook het lenen van zegens en schepnetten is mogelijk (wel zelf ophalen en schoon terugbrengen).

Sluit je aan bij onze stagiairs!

Op de doordeweekse dagen vindt er wekelijks veldwerk plaats door onze stagiairs. Zij nemen regelmatig vrijwilligers mee tijdens het veldwerk, viskennis is hierbij geen vereiste. Mocht u ook graag meehelpen neem dan contact met ons op.

Vrijdagavond 19 september tot en met zondag 21 september (2014): Vissenweekend RAVON

Het Vissenweekend 2014 vindt van vrijdagavond 19 september tot en met zondag 21 september plaats vanuit het Zeeuwse Burgh-Haamstede. Groepsaccommodatie De Bosrand Hoeve vormt onze uitvalsbasis voor tal van visgerelateerde activiteiten. Deze locatie ligt centraal in de delta waardoor we, voor het eerst in de historie, naast zoetwatervissen ons ook richten op brakwater- en zeevissen.

Het Vissenweekend is in 2014 een samenwerking van Het Zeeuwse Landschap, Stichting Anemoon en Stichting RAVON. De locatie en het samenwerkingsverband hebben alles te maken met het samenstellen van een atlas van de Zeeuwse vissen (zeeland.vissenatlas.nl). In 2014 wordt er hard gewerkt om het verspreidingsbeeld van de verschillende vissoorten compleet te krijgen.

Tijdens het vissenweekend gaan we met verschillende methoden op zeer uiteenlopende locaties op zoek naar vis. Snorkelen, duiken, zaklampvissen, strandkorren en schepnetvissen zijn allemaal mogelijk. Je kunt je via onderstaand formulier inschrijven. Vooraf inschrijven is verplicht en is vrij voor alle geïnteresseerden. De kosten voor deelname bedragen 50 euro, voor 2 overnachtingen 2 keer ontbijt/lunch en 1 diner. Na je inschrijving ontvang je aanvullende informatie.

Programma Vissenweekend: o.a. Vissenquiz, inventarisaties, lezingen.

Aanmelden gaat via de RAVON-website

Dinsdag 13 t/m donderdag 15 augustus 2013: Korren in SaeftingheTijd: 10:00 Plaats: Schaapskooi Emmadorp Overnachting in de Schaapskooi is mogelijk, meldt dit vooraf bij de aanmelding. Bij deze nodigen we je uit om mee te helpen met een visstandbemonstering in Saeftinghe. Vorige excursie/inventarisatie hebben we hier al bot, schol, brakwatergrondel, dikkopje, lozano's grondel, dunlipharder, baars en haring gevangen. Het doel is om actuele visgegevens van het gehele gebied te verkrijgen. Ditmaal gaan we vooral in het oostelijk deel aan de slag, het gebied waar zelfs de excursies niet komen. Een unieke kans om meer van Saeftinghe te zien en de niet eerder onderzochte geulen te bemonsteren. Jeroen Jansen en David Verschoor (stagiairs HZL die voltijd aan de visatlas werken) hebben extra handen nodig om de netten te kunnen trekken. Het doel is om minimaal 10 mensen per dag te hebben (maximum aantal = 20 deelnemers). Meld je tijdig aan door een email te versturen naar: jeroenjansen93@hotmail.com Bij slechte weersomstandigen wordt het afgelast. Zorg voor voldoende eten/drinken en waadpakken of zwemkledij/-schoenen en reservekleding.Woensdag 10 juli 2013: Korren In Saeftinghe Tijd: 10:00 uur Bij deze nodigen we je uit om mee te helpen met een visstandbemonstering in Saeftinghe. Vorige week hebben we al een middag proefgedraaid en hebben we bot, schol, brakwatergrondel en haring gevangen. De (diklip?)harders waren ons net te snel af en daarom willen we het daarom dit keer met een groter net proberen. Het doel is om actuele visgegevens van het gehele gebied te verkrijgen. Dit wordt de tweede inventarisatiedag in een reeks van 5. Jeroen Jansen en David Verschoor (stagiairs HZL die voltijd aan de visatlas werken) hebben extra handen nodig om de netten te kunnen trekken. We spreken af bij de parkeerplaats bij het bezoekerscentrum. De Eerste Plaat staat op het programma. Vooraf aanmelden per email naar p.calle@hetzeeuwselandschap.nl. Bij slechte weersomstandigen wordt het afgelast. Zorg voor voldoende eten/drinken en waadpakken of zwemkledij/-schoenen en reservekleding.

Zondag 30 september 2012: Vissen in de grensstreek Tijd: 10.00 uur Plaats: parkeerplaats tegenover de watertoren in AxelOrganisatie: Vissenwerkgroep ZeelandContact: vooraf aanmelden doorte emailen naar lucalle@zeelandnet.nlMeenemen: (lies) laarzen, voldoende eten/drinkenInfo: met behulp van schepnetten zullen diverse vissen worden gevangen, die ter plekke bekeken kunnen worden in een aquariumpje. Gezocht zal worden naar zeldzame soorten zoals de kleine modderkruiper, vetje, bittervoorn en diverse grondels. Voor schepnetten wordt gezocht. Viskennis is niet nodig. Waarnemingen komen in de visatlas. 

spacer
dummy